tiistai 31. toukokuuta 2016

Raceboard Masters Worlds 2016 - Riga - 1.kilpailupäivä



Ensimmäisenä kilpailupäivänä tuuli idästä 0-6/7 m/s. Olosuhteet olivat niin lämpimät, että pystyi kilpailemaan neopreenishortsit jalassa...oikeastaan niissäkin tuli kuuma. Päivän ohjelmaan kuului 2 kertaa 2 back to back lähtöä (= 4 lähtöä). 

Ensimmäisessä lähdössä sain huonon lähdön veneen päästä. Jäin muiden peittoon ja pakkeihin. Yläpoijulla olin noin 25-30 sijalla. Heti yläpoijulta alaspäin lähdettäessä tuli oikeaa laitaa pitkin kiva puuska, jonka pumppasin alusta loppuun ja ohitin varmaan 15 kilpailijaa. Alapoijulla olin loppujen lopuksi noin 8. . Toisella kryssillä poimin vielä muutamia kilpailijoita ja maalissa olin 3.

Toisessa lähdössä kävi onnenkantamoinen, kun minä ja argentiinalainen Fernando päätettiin jatkaa toista kryssiä vasempaan laitaan vähän pidempään kuin muut. Yläpoijulla Fernando johti ja minä olin toinen. Samat sijoitukset maalissa.

Kolmannessa lähdössä Patrik Pollak voitti ja minä olin toinen.

Neljännessä lähdössä Patrik Pollak voitti myös, Portugalin Pedro oli toinen ja minä kolmas. Lähdössä olikin käynyt niin, että Fernando ja Pedro olivat kolaroineet ja protestikäsittelyjen jälkeen Pedro diskattiin. Näin ollen minä nousin toiseksi. 

Kuvassa minä ja Patrik Pollak.

Johdan ensimmäisen päivän jälkeen sijoituksilla 3 2 2 2. Patrik Pollak on toisena kahden pisteen päässä. 

Keskiviikkona kisat jatkuvat klo 11. Tuulta on luvassa Windgurun mukaan 4-5 m/s samasta suunnasta kuin tänään.

maanantai 30. toukokuuta 2016

Raceboard Masters MM - Riika


Tiistaina alkaa Raceboard luokan mastersien eli yli 35-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailut Latvian Riiassa. Paikkana on Kizezers järvi. Ennakkoilmoittautuneita on 60. Jälki-ilmoittautuneiden määrää ei vielä tiedetä, sillä ilmoittautumisaika jatkuu tiistaina klo 12 asti. Itse kilpailut alkavat klo 13 ensimmäisellä lähdössä. 

Suomesta on ihan hyvän kokoinen porukka osallistumassa kilpailuihin. Nopeasti laskettuna ainakin 9 suomalaista ottaa osaa kisoihin. RB Masters MM yhteydessä ajetaan myös Riga Cup Bic Techno ja RSX laudoilla. 

Paikka on hieno, jossa toimii aktiivinen purjelautailuklubi. Klubilla on 35 säilytyskonttia purjelaudoille. Klubin vieressä on ruokaravintola ja iso terassi, joka on koko ajan täynnä ihmisiä. Tarjoilu on kylläkin hidasta, mutta ruoka on hyvää ja halpaa.

Kilpailupaikkana on pitkulainen järvi. Pohjois- ja etelä tuuli sopii hyvin järvelle. Huomiseksi on ennustettu itätuulta 5-7 m/s. Kahtena päivänä, mitä ollaan tutustuttu olosuhteisiin, voin sanoa, että aikamoisia tuulenkääntymiä ja henkilökohtaisia nostatuksia voi saada järvellä. Voit hetkessä nousta viimeiseltä sijalta ensimmäiseksi ja päinvastoin...joten aika spännande hommaa on. Katsotaan, minkälaisia puuska-arpajaisia huomenna tiistaina on tiedossa.



maanantai 23. toukokuuta 2016

tiistai 17. toukokuuta 2016

1. Raceboard Ranking Lappeenranta


Ensimmäiset Raceboard Rankingit on kilpailtu. Ilahduttavaa oli nähdä 21 kilpailijaa radalla, joista 3 oli ensikertalaisia. He osallistuivat omaan Rookie luokkaan, jossa ajettiin 2 ratakierroksen sijasta vain 1 kierros. 
Tuulta riitti kilpailussa hyvin. Joka lähtö ajettiin plaanattavissa olosuhteissa. 
Lauantaina oli 4 lähtöä ja sunnuntaina 3. 


Daniel Blinnikka FIN-5 voitti kaikki lauantain lähdöt ja tuulen noustessa yli kymppiin sunnuntaina minä voitin kaikki 3 lähtöä. Lopputuloksissa Dani voitti kisan yhdellä pisteellä minut. Mikä on minun ja Danin ero kisoissa? Minun kryssivauhti on parempi ja Dani vetää taas 10 kg kevyempänä lenssillä alemmas (lähemmäs alapoijua) kuin minä. Dani kisasi ensimmäistä kertaa uudella Starboard Phantom 377 L laudalla. Dani kehui laudan helppoutta ja alhaista plaanikynnystä. Uutta Severnen RB 9,5 purjetta hän kehui maasta taivaisiin. Camberit kääntyvät hyvin, vetopiste ei vaeltele ja purje on tehokas! 


Aleksandra Blinnikka FIN-56 teki upean suorituksen Raceboard laudallaan. Kokonaiskilpailun 5. on kova tulos 8,5 m2 purjeella. Aleksandran paras lähtösijoitus oli 2. sunnuntain toisessa kovatuulisessa lähdössä; jopa kilpailun voittanut pikkuveli jäi taakse. RESPECT!!! 👍👍👍 Ale on viimeksi ollut Raceboardin päällä viime vuoden RB EM:ssä. Hän on treenannut ainoastaan RSXää.

Benjamin Blinnikka FIN-4:lle olosuhteet olivat haastavat. Suunnaltaan vaihteleva kovatuulinen keli oli 60 kiloiselle Benille liikaa. Lauantaina hän pystyi ajamaan joka lähdön 9,5:llä, mutta sunnuntaina hän ajoi 8,5:llä. Benin parhaat lähtösijoitukset olivat lauantaina 5. ja sunnuntaina 5.. Poika ei ollut tyytyväinen 12. sijaan. Kelin haastavuutta kuvaa mm. vanhojen konkareiden Kalevi Männistön FIN-50 10. ja Heikki Reijosen 11. sijat. Välillä on pakko ottaa kunnolla turpaan, jotta voisi kehittyä! ...niin se vaan menee!
Ai niin...sanoinko mä jo, että mä oon perhanan ylpeä mun lapsista ❤️❤️❤️ ?! 😉😊


Kiitokset kisaorganisaatiolle ja suuri kiitos yhteistyökumppaneillemme:
Rautio Sports / Starboard - Severne / Jarno Rautio
RipCurlFinland / Markus Hietamäki - Jouni Juva
Forever kuntoklubi Varisto
Aleksandran omat yhteistyökumppanit: 
Evoke Natural Energy, Rip Curl Finland, Bluebiit, Vantaan Kaupunki, EKOenergy
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍