tiistai 8. syyskuuta 2015

Lauttasaaren Ympäripurjehdus

Lähtötohinoita!

Lauantaina järjestettiin järjestyksessään kolmas uudenajan Larun ympäripurjehdus. Tuuliolosuhteet olivat ennen kilpailua hyvät, mutta tuntia ennen kilpailun alkamista tuli rankkasade, joka vei tuulen pois. Meidän tiimi oli päättänyt jälleen kerran ajaa avoimen kilpailun normaaleilla Raceboard kalustoilla eli minä ja Dani 9,5 purjeilla ja Beni 8,5 purjeella. EM-kisojen läheisyyden takia otimme kilpailun hyvänä treeninä.

Kuva Jari Pekka Koskenmies

Purjelautoja starttasi 23 ja SUPpeja 17. Rata kierrettiin myötäpäivään lähdön ollessa HSK:n edustalla ja maalin HSK:n satama-altaan aallonmurtajien välissä.

Saimme Danin kanssa hyvän startin. Ensimmäinen osuus Lauttasaaren eteläkärkeen ja punaiselle poijulle oli shiftailevaa vastatuulta. Jouduimme tekemään monta vastatuulikäännöstä. Poijun jälkeen Lauttasaaren selällä alkoi tuulla paremmin. Sivuvastaisella laudan sai hienosti kantilleen. Dani valitsi rannan läheltä reitin ja minä reilusti ylempää. Ajatuksenani oli mahdollisesti lasketella ilman köliä sivutuulta alas NJK:n kupeeseen, mutta tuuli ei enää riittänytkään plaaniin Poliisien majan jälkeen. Danin alhaisempi kurssi olikin parempi ja hän oli ottanut hyvän johdon minuun laskeuduttaessamme Länsiväylän kolmoissilloille. Karppisen Sami tuli suurin piirtein samalla etäisyydellä minun jälkeeni ja Beni Samin jälkeen. Loppuosuus ajettiin todella heikossa tuulessa pumpaten. Mitään radikaaleja muutoksia sijoituksissa ei enää päässyt tulemaan. Kärkinelikosta kukaan ei juuttunut pläkään eikä saanut toisiaan yhtään enempää kiinni. Daniel voitti kisan tunnin ja 3 minuutin pumppauksen jälkeen ja minä olin toinen, Karppisen Sami kolmas ja Beni neljäs.

Kuvat Jari Pekka Koskenmies

Peltolan Antin raportti on luettavissa täällä

Kiitos hyvästä kilpailusta Peltolan Antille, venemies Max Sjöströmille, sponsoreille Rautio Sports ja Helsnki Surf Shop ja tukijoukoille. Ensi vuonna uudestaan. Ai niin...kiertopalkinto siirtyi minun palkintokaapista muutaman metrin päähän Dani kaappiin.